2. syyskuuta 2012

Side, Turkki 1.päivä

Viimein koitti kauan odotettu loma ja samalla Minnan tapaaminen. 
Turkki ei ole ollut meidän matkakohdelistalla, mutta yllätyimme maasta positiivisesti. 
Osaltaan tietenkin Minna edesauttoi merkittävästi sitä, että näimme Turkkia monipuolisesti ja saimme tutustua muutamiin sen erikoisuuksiin. Kahteen niistä, hamam ja Mezet-leipä, heti tänä ensimmäisenä päivänä. 

Mutta Minnan tapaamista odotin tietenkin eniten tältä lomalta. Minna olikin tehnyt urakalla töitä edeltävät viikot saadakseen viettää kanssamme aikaa niin paljon kuin mahdollista.

Matkustimme yön ja olimme perillä parahiksi aamiaiselle. Istuimme parvekkeella, kun täysin yllättäen Minna porhalsi asuntoomme. Pääsi iloisesti yllättämään meidät hotellin respan sekä siivoojien avustuksella. Oli ihanaa nähdä hänet kahden kuukauden erossa olon jälkeen ja Minnalla oli vielä kaiken kruunaten vapaapäivä!




Tässä sisarusten ensimmäiset hellät hetket :)

Tämä kuva asuntomme olohuoneesta/keittiöstä. Masi nukkui tuolla sohvalla, joka levitettynä oli lisävuode. Muutamana yönä Minna olikin meillä yökylässä, Masin viekussa nukkumassa.

Altaalla piti tsekata väriero :D

Sitten tuli Minnan järjestämä kyyti hakemaan meidät Turkkilaiseen kylpylään, Hamamiin. Siellä ei noita kuvia oikeen voi ottaa, mutta olimme suolahuoneessa, saunassa ja höyrysaunassa. Meidät kuorittiin ja pestiin runsaalla vaahdolla. Välillä uitiin ulkoaltaassa ja levättiin. Hierottiin myös. Olo oli kuin uudestisyntyneellä.

Sitten käytiin kävellen siinä lähellä sijaitsevalla Minnan asunnolla. Siellä oli mukava käydä, olla ihan läsnä ja istuskella Minnan sängyllä. Kun tähän asti olin nähnyt huoneestaan vain kuvia. 



Sitten syömään. Paikallinen erikoisuus Mezet-leipä, jota Minna kutsui ilmapalloleiväksi.


Mezet-leipää dipataan kasteikkeisiin. Tässä niistä ensimmäinen

ja tässä toinen.

ja tässä itse leivät!

Paikallinen olut, Efes, oli hyvää.

Aivan ihanaa! Osaisiko tätä itse tehdä? 

Aurinkolasien shoppailua ja osa porukasta hakee jo varjoa.

Illalla lähdetiin luomaan ensi silmäys rantaan. Ja mitä ihmettä, hattivatteja?!

Ihana näky <3 Matkalla vanhaan kaupunkiin illalliselle, ravintolaan nimeltä Afrodite.


Aphroditen Pippuripihvi sai Timolta arvosanan 10- ja Timo on pippuripihvien suhteen äärimmäisen kriittinen! Oli elämänsä toiseksi paras, ja parashan oli se nuoruusvuosien pippuripihvi Kalajoen Shellillä.

Yhdet yöunet jäi väliin, jos ei lasketa satunnaisia torkahteluja lennolla ja aamuisella bussimatkalla hotellille. Uni tuli siis kunhan silmät suljin ja nukahdin varmaankin hymy huulilla. Niin hyvältä tuntui päästä Minnaa ja hänen "uutta elämäänsä" katsomaan ja elämään mukana. Vaikka vain hetkeksi. On kurjaa olla lapsesta erossa, vaikka tämä olisi kuinka aikuinen ja pärjäisi vallan hyvin. Varsinkin, kun tämä asustaa ulkomailla. 

Toisesta lomapäivästämme seuraavassa postauksessa.


1 kommentti: