3. joulukuuta 2013

Tsipan ankea aamu

Ei ole aina koirallakaan helppoa. Tsipan päivän kohokohta on joka-aamuinen Yrjölänpuuro. Aamuisin, välillä hyvinkin kankeasti liikkuva koiravanhuksemme, kirmaa nuoren penikan lailla, kun odottaa ulkoilutuksen jälkeen aamupuuroaan. Tänä aamuna kaikki oli toisin. Ei muruakaan sille annettu. Syynä tuleva lääkärissä käynti ja siellä otettavat verikokeet.

Parin aamupäivän ulkonakäynnin päälle koiraparka teki sitkeästi samaa tsembaloaan keittiössä, että joko nyt sitä puuroa saa!!! Sydäntäsärkevää katseltavaa...

Kaikki Tsipan hiukankin läheisemmin tuntevat, tietävät, että sen hengitys HAISEE. Koitimme tässä pitkän ajan puitteissa hampaitten pesua ja lopuksi Dentisept-kuuria. Mutta ei vaiva helpottanut. Siispä lekuriin käy matka ja aamupäivä koetteli kovin vanhaa rouvaamme, kuten seuraavasta kuvasta näkyy.

Tsipa on jo luovuttanut, ruokaa ei anneta. Ulla siinä henkisenä tukena - kuuntelijana.

Tsipan eväät. Täytyyhän sen heti saada jotakin, kun verikokeet on otettu.
Timo teki siis sille herkullisen kinkkuleivän, yllätykseksi, hipihiljaa keittiössä

Ja siinä muut tarvittavat remelit.
Lääkärissä Nappe hiukan stressasi, kun lääkäri katseli perimmäisiä poskihampaita. Ja yhdessä kohtaa jopa  purra napautti. Sattui vaan olemaan oman isännän peukalo siinä välissä. Ja kyllähän te tiedätte Timon peukalon, eihän se ollu Tsipan tirrihampaista moksiskaan.

Tsipalla on myös alkanut kaihi tulemaan silmiin. Ja tällaiset asiat tapahtuu lähes väistämättä vanhoilla koirilla, kuulohan Tsipalla on jo mennyt aika huonoksi myös.

Siinä ollaan jo yllätyseväittensä kimpussa. Mahtoi maistua hyvältä!

Verikoe siis otettiin ja lääkäri sanoi leikkisästi, laitetaan sulle tälläinen side, niin muutkin näkee, että on jotain tehty.
Huomenna saadaan kuulla tulokset, lähinnä poissuljetaan riskitekijöitä nukuttamisen suhteen.
Ja myös se, ettei ole mistään muusta kyse kuin ientulehduksesta.

Koira oli muuten timmissä kunnossa, laihtunut viime käynnistä yhden kilon.
Painoi siis 9,9 kg.

7 kommenttia:

  1. Voi meidän tsipaa!!!! Paljon rakkautta sille täältä <3

    VastaaPoista
  2. Vanhus-koirat on niin ihania. Kova ikävä iski Iidaa kohtaan. Nytkin sen pitäisi maata tuolla kuusenalla missä se aina vietti aikaansa kun pistin kuusen pystyyn. Toivottavasti teidän Tsipalla on kaikki hyvin ja hampaat ja hengitys saadaan kuntoon. Ja tietenkin että vanhalla rouvalla olisi vielä monen monta vuotta vielä elämää jäljellä. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tuli verikokeitten tulokset, eikä ole mitään estettä nukuttamiselle ja parin hampaan poistolle. Mutta hinta!! Elina, sano mielipiteesi, kun minusta hinta tuntuu kauhean kalliilta. 470 € ja päälle sit vielä antibiootit ja muu mahdollinen jälkihoito.

      Aion nyt kyllä kysyä toiselta eläinlääkäriltä. Meillä kun ei ole Tsipalla vakuutustakaan.

      Poista
    2. Mistä lääkäristä kysyitte? Musta teidän kannattaa soitella eri eläinlääkäreille ja kysellä hintoja. Joskus auttaa myös se kun mainitsee et sieltä toisesta saa esim. 50€ halvemmalla. Hinta voi tippua enemmän. Koira ja kissa nekalassa on aikas halpa paikka ollut. Äiti käyttää sitä. Äiti vei sinne ja Buffylta otettiin 5 hammasta ja puhdistus hinta oli n. 150-170€ muistaakseni. Iidan vein hakametsään joka on kallis paikka kun se piti nukuttaa semmosella putkella kun sillä oli sen hengityksen kanssa ongelmia. Eikä sekään ollut noin kallis. Muistelisin et hinta antibiotteineen oli jotain 250-350€. Animagin hintoja en tiedä se on kans aikas hintava. Hervannassa on Jussi jolla olen käyttänyt eikä sieläkään ole maksanut noin paljoa. Hintaa en nyt muista. Joka tapauksessa kovin on hintava tuo teidän lääkäri..

      Poista
    3. Hyvää tietoa, kiitos Elina. Taidan soittaa heti maanantaina "kierroksen".

      Poista