15. elokuuta 2013

Muisto 40 vuoden takaa

Viime viikolla arkisilla asioilla apteekissa. Siirryin palvelupuolelta kassalle maksamaan ja silmiini osui niin maistuvat vinoneliöt. Ehdin ihmetellä, että kappas, ne on laitettu takaisin paperipusseihin, kuten ennen vanhaan. Sitten huomasinkin, että pussissa lukee salmiakkijauhe.... salmiakkijauhe !!!!!! Seurasi hyvin nopea ostopäätös. Ostin vain yhden pussin, koska en uskonut, että se voisi olla sitä samaa. Minulla on se käsitys, että myynti lopetettin 70-luvulla.

Kotona sitten vasta kurkattiin Timon kanssa pussiin ja oi, se oli ihan saman väristä kuin pikkumuksuna! Sitten maistetiin, ja melki itku tuli muistojen tulviessa kielen makunystyröitten kautta. Miten usein tätä kämmeneltä nuoleskeltiin! Ja aina apteekista ostettiin, kun päästiin Uotsolassa käymään :)

No, se pussi syötiin Timon kanssa kahdestaan. Maistiaiset saivat Masi, Jenna ja Tuomo. Heistä ainoastaan Jennalla oli maku kohdallaan, pojat ei tykänny.

Tänään kävin samassa apteekissa hakemassa sitä monta pussia lisää, mutta tiskillä oli enää yksi jäljellä. Kysyttyäni niitä lisää, nainen tiskillä kertoi: "Loppu on, on ollut kovin menevä tuote. Sitä tehdään lisää, ja saa taas pian." Minä vastasin, että voin kuvitella kuinka kaikki 60 -luvulla syntyneet rynnii apteekkiin :D

On ne lapsuusmuistot vaan tärkeä juttu.




4 kommenttia:

  1. Makujen muisti ja sen yhteys muistoihin, tunteisiin ja tunnelmiin on ihana juttu! Maistelin juuri meidän tämän kesän ensimmäisiä valkeakuulas-omenoita, ja löysin itseni ajatuksissani lapsuuden syyskesässä Lukonmäen kodissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi tuleekin varmaan muisteltua lapsuuden aikaisia limonaadeja, jäätelöitä ja karamelleja. Yksi, mitä haluaisin ennen kaikkea muuta vielä maistaa on äitini vastaleipoma hiivaleipä ♥

      Poista