20. huhtikuuta 2013

I love chocolate

Sen tietävät lapsenikin. Sain jouluna Makelta ja Satulta lahjaksi Suklaa, kultainen kirja -reseptikirjan. Siinä on paljon tietoa suklaasta ja sen historiasta. Tiesitkö esimerkiksi, että maailman ensimmäinen suklaalevy valmistettiin Sveitsissä vuonna 1879?

Reseptejä kirjassa on yli 600.

Kirja itsessään on tosi kaunis.
Ei auta hirveesti taikinaa roiskia keittiössä :)

Tämän päivän leivonnainen

Ei mitään margariinia vaan voita.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sanoi ohje, mutta hups - näinkin voi käydä :D.
Voi oli vielä inansa liian kylmää näköjään, vaikka käytin sitä mikrossa.

Reseptissä sanottiin minttukarkkeja, valitsin Pandan Minttu täytesuklaan. 

Suklaat sekoitettiin taikinan joukkoon.

Tupperwaren silikonivuoka, kohtalaisen hyvä.
On aika syvät "kupit", monesti kakkuja ei tahdo saada ehjinä pois vuuasta.

Takana näkyvät silikoniset vuuat ovat täysi kymppi.
Juuri oikean kokoisia ja mallisia, eikä mitkään leivonnaiset ole tarttuneet näihin.

Etualalla olevia paperisia vuokia en käytä enää ikinä. Vihaan niitä!

Tässä valmistumassa kuorrute. Fazerin sinistä, voita ja piparminttuaromia.

Maku oli loistava!
Näkö - nämä onnistui, paistoin ne silikonisissa irtovuuissa.
Paperivuuissa paistetut tattuivat kiinni paperiin ja niitä hankala syödä. Levisivät myös kaksinkertaisiksi.
Tupperwaren vuoka taas kerran ei tahtonut luovuttaa kakkujaan, ja en niitä ehjinä saanut siitä ulos :(

Pitää ensi tilassa käydä ostamassa lisää silikonivuokia.

2 kommenttia: