21. huhtikuuta 2013

Ahvenmaan näkkileipä

Taas kiitos isosiskolleni Sirpalle, häneltä olen saanut monia hyviä reseptejä. Siskoni on innokas kokeilemaan kaikkea uutta ja onkin tosi taitava leipoja ja ruuanlaittaja. Tätä näkkileipää maistoin ensimmäisen kerran viime jouluna, kun Sirpa oli tehnyt ja laittanut siitä maistiaiset meidän perheelle osoitettuun joulupakettiin. Kaikki ihastuivat!

Pääsiäisenä sitten sain pyydetyksi reseptin ja tässä syntyy tämä runsaskuituinen, gluteeniton näkkileipä, joka on mielestäni valtavan hyvää. Ja miten helppo tätä onkaan valmistaa!


Siemenet kurpitsa, seesami ja auringonkukka.
Maissijauho.

Maldon suola ja neitsytoliiviöljy.

Tätä suolaa kummastelin ensimmäisen kerran maaliskuussa Bahia Felizissa ruoka-annoksessani,
jossa sitä oli ripoteltu lohen päälle.
Maldon suola on puhdan luonnon tuote ja tämä ostamani sormisuola on kauniina kiteinä ilo silmällekkin.

 

Levitä mahdollisimman ohueksi levyksi. Tein parhaani, mutta olisi saanut olla vieläkin ohuempi.

Annoin olla uunissa 10 minuuttia, sitten leikkurilla paloittelu, ja takaisin uuniin.

Onnistuivat, maku on juuri niin ihana kuin Sirpankin leipomissa.
Ihan niin ohuita en osannut tehdä, mutta parannetaan siitä seuraavalla kerralla.

Nyt haravoimaan :D 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti